Nieuws en informatie

Hulp voor Zeeuwen met niet-aangeboren hersenletsel

PZC 22-06-19, Ondine van der Vleuten
 
Mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) kunnen binnenkort in Zeeland met al hun vragen terecht op één digitaal loket: de website Breinlijn.nl. Het gaat om een nieuw initiatief waarbij Zeeland koploper is.
 
NAH-patiënten raken vaak verdwaald in het woud aan (digitale) informatiepunten en websites met aanbod van hulpverleners, zegt Waldemar Hogerwaard van Bureau Zorginnovatie. In Zeeland kunnen mensen met NAH  bijvoorbeeld terecht bij een Hersenletselteam en op de website Zeeuwse zorgschakels. De hersenzorg is in Nederland heel goed. Er is veel aanbod en er zijn veel aanbieders. Patiënten en mantelzorgers, maar ook zorgverleners zoals huisartsen of maatschappelijk werkers weten juist daardoor vaak niet waar ze voor een specifiek probleem moeten zijn. Stel, je kind met NAH wil sporten. Wat is er dan mogelijk en waar? Op Breinlijn.nl willen we mensen helpen bij hun zoektocht naar de best passende oplossing.” Klik hier voor het volledige artikel.

 

Hulp voor naasten van mensen met NAH

Ken je naasten van mensen met hersenletsel? Om te leren omgaan met de gevolgen, is er voor deze mensen nu een gratis online cursus. Deze online cursus helpt hen terug te kijken op wat zij zelf hebben ervaren en stil te staan bij hun huidige situatie. Ook krijgen ze tips hoe ze hun draagkracht kunnen versterken. Invullen kost je ongeveer een uur. Absoluut zinvol om te doorlopen. Helaas kun je niet tussentijds opslaan, reserveer daarom even tijd om er mee aan de slag te gaan.  
Meer weten? Klik hier

 

Hersenletsel uitleg:

Op de website van Hersenletsel-uitleg vindt u heel veel informatie over NAH in gewone taal. Een aanrader! Klik hier voor de website.